IMPROVING STUDENT’S MOTOR SKILLS AND EFFORT THROUGH DANCE

ÂMBUNĂTĂÈšIREA CAPACITĂÈšII MOTRICE ȘI DE EFORT A ELEVILOR PRIN DANS

  • Iacob Daniel CHIVU Universitatea "Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu
Keywords: dance, education, growth, dans, educație, creștere

Abstract

Dance is accessible between the ages of 6 and 60 years and can be practiced as performance sport, maintenance sport and sport for relaxation and mental recovery as well as a way of socializing.

In primary, secondary and higher education dance persisted as a kind of permanent art or as a means of action. In physical education, dance is increasingly introduced during classes having common goals and specific objectives which are determined by types of dances.

Rezumat

Dansul este o ramură accesibilă pentru vârste cuprinse între 6 și 60 ani, poate fi practicat ca sport de performanță, ca sport de întreținere, ca sport de relaxare și refacere psihică, ca modalitate de socializare.

Ân sistemul învățământului la nivelul preșcolar, preuniversitar, chiar și universitar, dansul a persistat permanent în calitate de gen al artei, sau în calitate de mijloc de acționare. Ân educația fizică, dansul este introdus din ce în ce mai mult în lecții având obiective comune, dar și obiective specifice determinate de specificul dansurilor.

Published
2019-04-15
Section
Articles